Statuia Libertății se redeschide de Ziua Americii

Statuia LibertatiiAtracţie emblematică a Statelor Unite, închisă din luna octombrie, de la uraganul Sandy, Statuia Libertăţii se redeschide cu ocazia Zilei Americii. Simbolul libertății, arată lefigaro.fr,  este vizitat anual de peste 3 milioane de persoane şi se aşteaptă ca numărul să crească cu 26.000 după lucrările de renovare efectuate.

Statuia de 93 m şi peste 200 t a fost vizitată în 2011 de 3,7 milioane de persoane, care au adus beneficii de 174 milioane de dolari. Astăzi, oamenii vor putea urca cele 377 de trepte, cu condiţia să îşi rezerve dinainte bilete, până la coroana deschisă chiar înainte de uragan, după un an de lucrări, care au costat 30 milioane de dolari. Pentru ea lucrează circa 400 de persoane, care asigură securitatea, funcţionarea vapoarelor, a magazinelor de suveniruri, a restaurantelor şi servesc turiştii.

Statuia Libertăţii figurează din 1984 pe lista patrimoniului mondial al UNESCO.


Scris de:

1115


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.