Te-ai săturat de Terra? Fugi pe Marte! ( foto si video )

Colonie pe MarteMai mulţi voluntari s-au întrunit pe 3 august pentru a discuta despre posibilitatea realizării unei misiuni umane spre Marte. Insolitul grup va pune în mişcare un proiect care ar trebui să găsească soluţia pentru colonizarea „Planetei Roşii”.

Mars One CEO și co-fondatorul Bas Lansdorp s-au întâlnit cu aproximativ 50 de oameni ( aproape toţi bărbaţi) într-o aulă a Universităţii „George Washington”. Chiar dacă atmosfera în care s-a discutat a fost una de genul „LAN party”, concluzia fost că şansele de reuşită ale proiectului sunt cât se poate de reale.  „Câți dintre voi ar vrea să meargă într-o excursie pe Marte?” , a  întrebat Lansdorp. Fireşte, toţi cei prezenţi au ridicat, ca nişte şcolari, mâinile…

Conform space.com, cei care au iniţiat proiectul au anunţat în 2012 că „o misiune umană ar putea să fie trimisă spre Marte în 2023”. Spre deosebire de alte astfel de proiecte, „cei care vor ajunge pe Marte nu se vor mai întoarce”.

Coloniştii ar urma să plece spre călătoria care va avea bilet doar de dus în patru etape. Primul grup ar urma să fie alcătuit din doi bărbaţi şi două femei, provenind de pe patru continente. Compania a anunţat că acceptă cereri de înscriere în proiect de la orice persoană care are vârsta de minim 18 ani, iar data limită până la care se primesc astfel de cereri este 31 august.

78 de mii de oameni şi-au asumat până în prezent riscul de a pleca într-o călătorie fără întoarcere pe Marte, dar care să-şi asigure un loc în istorie.

În iunie 2025 ar trebui ca primul echipaj al „Mars One” să aterizeze pe „Planeta Roşie”. Imediat, spre această destinaţie ar trebui să decoleze al doilea grup de voluntari de pe Terra.


Scris de:

842


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.