Breaking Bad rupe audienţele peste Ocean

Filme1 octombrie13:46

Breaking BadUltimul episod al celebrului serial “Breaking Bad” a  adunat nu mai puţin de 10,3 milioane de spectatori, arată cifrele institutului Nielsen. Audiența înregistrată de cel mai bun serial dramatic al anului este a treia în istoria televiziunii prin cablu la un sfârșit de serial.

Acelaşi serial stabilise şi precedentul record, pe 22 septembrie, la penultimul episod al serialului (6,6 milioane de telespectatori), difuzat chiar în seara decernării premiilor Emmy.  În acea seară „Breaking Bad” a primit trofeul pentru cel mai bun serial dramatic al anului.  Performanța este cu atât mai remarcabilă cu cât concurența a fost dură duminică seară, când a fost difuzat primul episod din al treilea sezon al serialului de spionaj „Homeland”.

Serialul transmis de AMC, îl are ca personaj principal pe Walter White (Bryan Cranston). El este un profesor de chimie bolnav de cancer la plămâni, care începe să fabrice droguri ca să își plătească tratamentul și să își lase familia într-o situația financiară bună după moartea lui.

Episodul al 62-lea și ultimul al serialului, lăudat de critică, a avut o audiență de aproape trei ori mai mare decât cea mai bună performanță a „Mad Men” (alt serial cu multe premii al canalului AMC), urmărit de 3,5 milioane de telespectatori la lansarea celui de-al cincilea sezon, în 2012. Episodul cu ultimele aventuri ale lui Walter White a fost descărcat ilegal de circa 500.000 de ori în cele 12 ore care au urmat difuzării la televizor, arată site-ul TorrentFreak. Piratarea a fost mai intensă în Australia (18%), Statele Unite (14,5%) și Marea Britanie (9,3%).

Audiențe mai bune decât ultimul episod din „Breaking Bad” au avut „Clanul Soprano” (11,9 milioane de telespectatori) și „Totul despre sex” (10,6 milioane). Cifrele sunt totuși departe de cele înregistrate de seriale televizate în perioada când peisajul audiovizual era mai puțin bogat. În 1983, „M.A.S.H.” a avut 105,9 milioane de telespectatori, pe când „Seinfeld”, în 1998, a adus în fața micului ecran 76,3 milioane.

 

 

Sursa: http://variety.com/


Scris de:

997


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.