Cristian Mungiu și Academia Europeană de Film

Nominalizat la Premiile Academiei Euroepene de Film pentru pelicula După dealuri, cineastul român Cristian Mungiu concurează la categoria Cel mai bun scenarist cu nume grele ale cinematografiei mondiale, printre care însuși celebrul Roman Polanski.

Până pe data de 1 decembrie, când va avea loc festivitatea de decernare a premiilor, numeroși regizori, scenariști și actori vor avea emoții uriașe, pentru că anul acesta competiția este foarte strânsă, iar competiția este pe măsură.

De exemplu, la categoria cel mai bun film, favoritul absolut este “Amour” – o producţie realizată în comun de Franţa, Germania şi Austria, deși printre nominalizați se numără și filmele “Barbara”, “The Untouchables”, filme care au avut un impact semnificativ la public.

Kate Winslet este favorită la categoria cea mai bună actriţă – cu rolul din filmul Carnage, același pentru care Polanski se așteaptă la un premiu din partea Academiei. Kate Winslet, considerată una dintre cele mai bune actrițe ale momentului, cu 5 nominalizări la Oscar și un premiu al Academiei Americane de Film câștigat în 2009 pentru rolul ei din Cititorul. Concurentele lui Winslet nu sunt nici ele mai prejos: Emilie Dequenne, Nina Hoss şi Emmanuelle Riva sunt actițe cu un palmares bogat și roluri memorabile.

Titlul de cel mai bun actor va fi disputat, cel mai probabil între Gary Oldman din filmul “Tinker Tailor Soldier Spy” şi Jean-Louis Trintignant din pelicula “Amour”.


Scris de:

1743


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.