Cursă…animată pentru Oscaruri

Anul acesta a fost unul bogat în producții cinematografice și toată lumea speră la un Oscar, pe măsură ce se anunță nominalizările și se câștigă premii colaterale, dar nu mai puțin semnificative în industria cinematografică.

Dacă actorii și regizorii stau cu pumnii strânși și sufletul la gură, sperând să plece acasă cu mult-dorita statuetă, la fel stau lucrurile și pentru cei care și-au pus la bătaie toată creativitatea și umorul, pentru a oferi publicului o serie de producții animate.

De pe Huffington Post aflăm că în competiție au intrat 21 de pelicule care își dispută titlul în cadrul categoriei de producții animate. Printre ele se află „Brave”, „Wreck-It Ralph” și „Rise of the Guardians”. „Brave” a înregistrat încasări de peste 230 de milioane de dolari și a avut un succes destul de mare, fiind disponibil și publicului român. „Wreck-It Ralph” a fost lansat la noi în țară în 2 noiembrie, iar data de lansare pentru „Rise of the Guardians” în Statele Unite este 21 noiembrie.

Academia a mai anunțat și că în cadrul secțiunii pentru pelicule animate, marea bătălie pentru unul dintre cele 5 premii se dă între producții care au avut un impact puternic la public și la critică, printre care se numără „Dr. Seuss’ The Lorax,” „Frankenweenie,” „Ice Age Continental Drift” și „ParaNorman”. Alți concurenți redutabili vin din țări străine: franțuzescul „The Rabbi’s Cat”, din 2011, care a fost nominalizat la Premiile Festival du Film d’Animation d’Annecy 2011 și la Premiile European Film Awards 2011, și japonezul „From Up on Poppy Hill”, o dramă animată suprinzătoare, ca să spunem numai atât.

Cine va impresiona cel mai tare juriul, rămâne de văzut. Până atunci, să ne bucurăm de varietatea de producții cinematografice disponibile și să le ținem pumnii eroilor noștri preferați!

Wreck-It up Ralph

Rise of the guardians

Dr. Seuss’ The Lorax

Frankenweenie


Scris de:

795


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.