Filmul european bate filmul american oricând?

Intouchables/ Invincibilii este filmul franțuzesc care a reușit sa învingă în box office-urile mondiale producții spectaculoase, atât  ca promovare, cât și ca investiție și pretenții financiare de casă: Prometheus al lui Ridley Scott, Snow White and the Huntsman, The Bourne Legacy, Wrath of the Titans sau John Carter. Chiar dacă aceste producții au avut bugete de aproape 20 de ori mai mari decat Invincibilii, acesta din urmă, cu un cost inițial de numai 12 milioane de dolari, a obținut încasări de peste 400.

Povestea unui milionar care ajunge în scaunul cu rotile în urma unui accident și care se împrietenește cu servitorul său, fost pușcăriaș, sună mai degrabă a dramă, cu adânci valențe sociale și psihologice. Ei bine, aceste valențe nu lipsesc, dar dacă francezii știu să facă ceva bine, atunci știu să facă un film de comedie.

Umorul și atitudinea nepăsătoare a lui Driss (Omar Sy) față de diferențele dintre clasele sociale îl scot pe Philippe (Francois Cluzet) din starea de letargie și cei doi devin prieteni. Asta îi ajută pe ambii să-și schimbe viețile.

New York Daily News, citat de Procinema a relatat în această vară că pelicula Intouchables l-a impresionat teribil de mult pe președintele Barack Obama care a cerut producătorilor o copie a filmului pentru a organiza o vizionare la Casa Albă. Același site anunță și faptul că mogulul de la Hollywood, producătorul Harvey Weinstein, a cumpărat drepturile de producție ale filmului, și îl va înscrie în pentru Oscaruri în 2013 la categoria cel mai bun film străin. Mai mult, celebrul producător a decis că va pregăti și un remake american, programat pentru anul viitor. Presa americană îi anunță în distribuție pe Colin Firth în rolul aristocratului paraplegic și mai nou pe Chris Tucker în rolul îngrijitorului său de culoare.

Omar Sy și Francois Cluzet sunt deja nominalizați în acest an la categoria cel mai bun actor la Premiile Academiei de Film Europene 2012 unde pelicula a intrat și în cursa pentru cel mai bun film, Omar fiind primul actor actor de culoare premiat cu Cesar – echivalentul Oscarurilor franțuzești.


Scris de:

799


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.