Hollywood Film Awards, predicţii îndeplinite şi revelaţii

Ieri seara, în Beverly Hills, California, a avut loc a 16-a ediţie a Galei Hollywood Film Awards, primul mare eveniment în care sunt acordate premii actorilor înainte de sezonul Oscarurilor.

De pe site-ul Procinema.ro aflăm cine au fost câştigătorii de anul acesta, cine se înscrie în cursa pentru Oscaruri şi ce revelaţii au avut criticii anul acesta.

Poate cea mai impresionantă apariţie a serii a fost cea a tinerei actriţe de doar 9 ani Quvenzhane Wallis, premiată cu trofeul pentru marele debut al anului pentru rolul ei din filmul „Beasts of the Southern Wild”, considerată de Hollywood Reporter ca devenind una dintre marile surprize ale Premiilor Oscar, deoarece are potenţialul de a fi cea mai tânără actriţă din istorie premiată cu Oscar pentru rol principal.

Tot pentru performanţe actoriceşti deosebite, Bradley Cooper si Robert De Niro au fost premiaţi cu trofeul pentru cel mai bun actor în rol principal, respectiv secundar, pentru interpretările lor strălucite din pelicula „Silver Linings Playbook”, în timp ce veteranul Dustin Hoffman a fost recompensat la capitolul „regizorul revelaţie al anului” pentru munca sa la drama „Quartet” cu care a debutat ca regizor.

Ben Affleck, Bryan Cranston şi John Goodman au fost premiaţi pentru cea mai bună distribuţie pentru filmul „Argo”, în care Ben Affleck s-a întrecut pe sine însuşi ca regizor.

Şi dacă tot vorbim despre performanţe actoriceşti care cutremură, Marion Cotillard a fost premiată cu trofeul pentru cea mai bună actriţă în rol principal pentru prestaţia din „Rust and Bone”, rol ce îi va aduce cu siguranţă şi o nominalizare la Oscar, crede acelaşi Hollywood Reporter, şi pe bună dreptate, dacă numai trailerul filmului a reuşit să cucerească sufletele spectatorilor şi criticii deopotrivă.

Amy Adams a primit trofeul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru rolul din mult discutatul film al lui Paul Thomas – The Master.

Richard Gere a fost premiat pentru întreaga carieră, în timp ce John Hughes a fost obţinut premiul Hollywood Breakout Performance cu rolul din The Sessions. Quentin Tarantino a fost premiat pentru talentul său de scenarist, cum era de altfel şi de aşteptat, fiind desemnat cel mai bun scenarist al anului, graţie peliculei sale „Django Unchained”, premiul pentru cel mai bun regizor de la Hollywood din 2012 revenindu-i cineastului David O. Russell, regizorul filmului „Silver Lining Playbook”. De asemenea, cineastul Judd Apatow a fost recompensat cu Hollywood Comedy Award.

Printre celelalte vedete premiate în cadrul galei de luni seara s-au numarat şi actriţele Kerry Washington, Helen Hunt şi Susan Sarandon.


Scris de:

793


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.