Quentin Tarantino, cel mai bun regizor al ultimului deceniu

Revista britanică Total Film l-a declarat pe Quentin Tarantino cel mai bun regizor din ultimii zece ani, într-o ediţie specială cu ocazia sărbătoririi a 15 ani de existenţă a publicaţiei.

Această nominalizare nu poate fi o surpriză pentru publicul cinefil. Omul care a dat Pulp Fiction, Kill Bill şi mai recentul Inglorious Basterds, vine acum cu o nouă ecranizare ce a făcut deja furori în rândul criticii şi al fanilor. Django Unchained are toate şansele să devină un succes de casă şi să se alăture celorlalte capodopere care i-au câştigat lui Tarantino reputaţia de regizor creativ şi talentat, cu idei dintre cele mai neobişnuite.

Mai mult, o declaraţie a regizorului a surprins şi încântat totodată oamenii de pretutindeni: alături de Inglorious Basterds, Django Unchained poate deveni parte a unei trilogii pe care Tarantino o gândeşte pentru viitor. Chiar dacă filmele nu au legătură unul cu celălalt, similarităţile conceptuale sunt suficient de puternice pentru ca cele două pelicule, alături de alt proiect cinematografic viitor, să se concretizeze într-o serie marca Tarantino.

Până atunci însă, ultimul film al marelui regizor american a impresionat deja critica şi se numără printre favoriţii la Oscaruri, având o distribuţie de excepţie şi o poveste originală, la care Tarantino a lucrat aproape 13 ani. Django Unchained urmează să fie lansat în România pe 18 ianuarie 2013.


Scris de:

906


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.