Creatorul Star Wars primeşte onoruri de la Barack Obama

President Obama Awards 2012 National Medal of Arts and National Humanities Medals Barack Obama a decorat mai multe personalităţi din lumea artelor şi a filmului.  Printre aceste personalităţi s-a aflat şi  creatorul celebrei seriei SF “Star Wars” (Războiul stelelor) George Lucas. Barack Obama nu s-a sfiit să-i lăude ideile şi calitatea efectelor speciale.

Conform AFP, muzicienii Herb Alpert şi Allen Toussaint, autoarea Joan Didion şi ziaristul sportiv Frank Deford au primit, între alţii, Medalia naţională a artelor şi literelor cu ocazia ceremoniei de la Washington.

Preşedintele Barack Obama a ieşit din decorul oficial doar când l-a felicitat pe George Lucas, amintind că acesta a reuşit “să dea iluzia că navele sale zburau într-adevăr în spaţiu (… ) Îmi amintesc de prima oară când am văzut ‚Star Wars”…O întreagă generaţie de oameni consideră că efectele speciale au semănat întotdeauna cu ceea ce sunt ele acum”. Dar la timpul respectiv, puteai vedea încă firele ataşate de machetele navelor…”, şi-a mai amintit Obama.

În cursul acestei ceremonii, Barack Obama a mai remis decoraţii unor personalităţi ale lumii spectacolului ca dansatoarea Joan Myers Brown şi cântăreaţa Renee Fleming. Pictori, artişti, poeţi, fotografi şi scriitori au fost, de asemenea, recompensaţi.

Barack Obama pare să fie un fan al “Războiului stelelor”, din care un al şaptelea episode este prevăzut să apară în lunile viitoare. “ Ştiu că înţelepciunea populară la Washington spune că ar trebui să încerc să aplic metoda mentală a cavalerilor Jedi acestor oameni pentru a-i convinge”, glumise el la începutul lunii martie, făcând aluzie la eroii universului lui George Lucas, pentru a descrie propria sa neputinţă de a-i convinge pe republicanii din Congres să cedeze în discuţiile despre buget.


Scris de:

663


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.