Extincția speciilor bate la ușă

Uncategorized27 august7:52

extinctieJumătate din planetă ar trebui retrasă din circuitul agricol pentru protecţia faunei sălbatice, prevenind astfel extincţia în masă a speciilor, susţine unul dintre cei mai importanţi biologi ai lumii.

Strategia radicală de conservare, enunţată de naturalistul şi omul de ştiinţă de la Harvard, Edward O.Wilson, citată de   The Independent, ar presupune ca omenirea să se retragă de pe jumătate de planetă.

Profesorul Wilson, care a câştigat de două ori prestigiosul premiu Pulitzer, a avertizat că ne vom confrunta cu un „holocaust biologic”, asemănător celui care a dus la extincţia dinozaurilor, dacă oamenii nu vor înţelege că trebuie să împartă Pământul echitabil cu restul speciilor.  „Oamenii nu au ajuns încă să gândească în perspectivă, nici chiar conservatorii”, susţine profesorul Wilson.


Scris de:

645


STIRI SIMILARE

Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.