Godzilla, o șopârlă mult prea grasă ( video )

godzillaFanii japonezi ai personajului Godzilla, care împlinește 60 de ani, sunt dezamăgiți de felul în care este înfățișat monstrul în noua versiune hollywoodiană. Motivul supărării niponilor ține de faptul că  ” este prea mare, prea gras și prea american„.

Ultima versiune, în 3D, a aventurilor monstrului cu alură preistorică ieșit din ape va ajunge pe ecranele din SUA la 16 mai, iar în Japonia, abia în iulie, însă, fără să mai aștepte, fanii japonezi nu își ascund dezamăgirea după ce au văzut trailerul și câteva afișe promoționale. „Când l-am văzut, am căzut pe spate! Are un gât prea gros, iar partea de jos este pur și simplu prea masivă”, spune Fumihiko Abe, un fan de 51 de ani al monstrului, declarând cu mândrie că a văzut toate filmele cu Godzilla de până acum.

Nici precedenta versiune hollywoodiană, din 1998, nu i s-a părut prea reușită: „Arăta ca un dinozaur super-rapid”. Fumihiko nu a regăsit pasul greu care zdrobea totul la trecerea monstrului Godzilla pe străzile din Tokyo.

Godzilla 2014 „Made in USA” a fost conceput pe calculator, iar aventura sa are loc în New York. „Sunt nerăbdător să văd dacă vom simți puterea sa în film”, mai explică Fumihiko, la ieșirea de la o expoziție de desene și picturi consacrată monstrului la Tokyo. Cele mai dure comentarii pot fi găsite în mediul online japonez: „este o focă”, „arată ca o pisică mare și grasă”. „Ok, e adevărat că, în America, iei în greutate. De fapt, este un monstru al caloriilor”, ironizează un internaut. Primul Godzilla, adus pe ecran în 1954 de studiourile Toho din Tokyo, era, de fapt, un ‘costum’ de latex de 90 kg în care un actor se sufoca și transpira puternic. Potrivit „biografiei” sale, monstrul a luat naștere într-o mare agitată și a pornit înot spre coastele Japoniei pentru a răspândi teroare.

Apariția personajului avea loc la doar nouă ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial și de la dubla explozie atomică de la Hiroshima și Nagasaki la 6 și 9 august 1945 care a accelerat capitularea Japoniei imperiale la 15 august. În imaginarul multor japonezi, Godzilla este de fapt asimilat rezultatului monstruos al testelor nucleare atmosferice derulate de SUA în Insula Bikini în anii 1950.

Creatura a devenit rapid pentru mulți un simbol al Japoniei pacifiste și un fel de alegorie a martiriului Apocalipsei nucleare.


Scris de:

1572


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.