Guccifer, cel mai căutat hacker al planetei, a fost prins la Arad

Pana astazi Guccifer a reprezentat o mare enigma pentru SRI

Pana astazi Guccifer a reprezentat o mare enigma pentru SRI

Guccifer„, omul suspectat că a spart conturile de email ale unor persoane publice, printre care şi pe cel al directorului SRI George Maior, a fost arestat. El a fost prins de procurorii DIICOT, în urma unei percheziţii în judeţul Arad.

 

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală , împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, au percheziţionat, astăzi, locuinţa lui Marcel Lazăr Lehel, din judeţul Arad.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2013, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, învinuitul L.M.L a accesat în mod repetat şi fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidenţiale aflate în poşta electronică, după care a schimbat parolele de autentificare, restricţionând astfel accesul utilizatorului de drept la datele informatice aflate în poşta electronică”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

 

Marcel Lazăr Lehel s-a dovedit a fi „Guccifer”, unul dintre cei mai cunoscuţi hackeri din lume.

 


Scris de:

692


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.